Direcţia de Sănătate a solicitat 600 de vaccinuri pentru difterie; în depozitul instituţiei nu există nicio doză

Social

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a solicitat instituţiei omoloage din Brăila transferul cu titlu gratuit a 600 de doze de vaccin pentru difterie, ca măsura de precauţie în contextul situaţiei epidemiologice din Ucraina, unde, în ultimele două luni, au fost înregistrate zeci de cazuri de difterie.

„În depozitul DSP nu există, în momentul de faţă, nicio doză de vaccin pentru difterie şi am solicitat transferul cu titlu gratuit a 600 de doze de la DSP Brăila, pentru ca acestea să fie distribuite către medicii de familie. Este o măsură de precauţie”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul DSP, Mihaela Nicolau.

Ea a mai spus că părinţii copiilor care trebuie să fie vaccinaţi sunt receptivi la acţiunile medicilor de familie.

„Având în vedere că în România nu s-au mai înregistrat cazuri de difterie de 30 de ani, am reamintit medicilor de familie definiţia de caz şi problemele de sănătate speciale conexe care trebuie să facă obiectul supravegherii epidemiologice”, a menţionat directorul DSP.

Potrivit sursei, difteria este o boală cu transmitere pe cale aerogenă, iar vaccinarea este singura metodă de prevenire a apariţiei ei. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.