511 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Tulcea

Social

În primele trei luni ale anului 2020, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Tulcea au fost încadrate în muncă 511 persoane, dintre care 211 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 108 au peste 45 de ani, 134 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 130 au între 25 şi 35 de ani, iar 139 sunt tineri sub 25 de ani (129 de tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 321 provin din mediul urban, iar 190 de persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale (168), urmate de cele cu studii liceale (145). Numărul celor cu studii profesionale este de 123, iar cei cu studii primare sunt în număr de 67.

Persoanele angajate în perioada menţionată, prin intermediul AJOFM Tulcea, nu au făcut parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în primele trei luni ale anului 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 1680 de persoane.

Pentru mai multe informaţii despre activitatea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, puteţi accesa https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Tulcea.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.