Comunicat – Instituţia Prefectului Judeţului Tulcea

Social

În cursul zilei de azi, 20.03.2020, în cadrul şedinţei Centrului de coordonare al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a luat decizia de activare a Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei care, începând cu ora 10.00, de la nivelul judeţului Tulcea, se încadrează total cu personal din toate structurile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor specifice COVID-19

La iniţiativa prefectului judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan, la şedinţa Centrului de coordonare al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost invitat să participe şi dr. Paul Bria, şef Serviciu Laborator din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. În cadrul discuţiilor purtate s-a analizat posibilitatea ca laboratorul de la Tulcea să poată prelucra probele prelevate de la persoanele asupra cărora există suspiciunea de înfectare cu virusul COVID 19. Procedura de lucru a biologilor din cadrul instituţiilor sanitare din judeţul nostru va fi stabilită în această zi în cadrul unei şedinţe a factorilor de decizie din cadrul DSP, DSV şi SJUT.

În cursul serii de ieri, 19.03.2020, de la Tulcea au fost prelevate şi transportate spre unul din centrele regionale de testare trei probe biologice de la tot atâtea persoane. Este vorba despre un bărbat de 63 de ani, revenit Italia săptămâna trecută, un bărbat de 49 de ani revenit din Germania la sfârşitul lunii trecute şi respectiv o femeie de 40 de ani care nu a călătorit în străinătate.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.