Este sigur, s-a discutat la toate nivelurile. Proiectul ITI continuă la Tulcea

Social

Cu peste 1000 de proiecte finanţate (din care aproximativ 900 în mediul privat) a căror valoare depăşeşte un miliard de euro, Mecanismul ITI Delta Dunării intră într-o nouă etapă – exerciţiul financiar 2021-2027.
Mecanismul ITI va avea continuitate la Tulcea, a dat asigurări Ilie Petre, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării.
„Ceea ce pot să vă spun în momentul de față este că ITI va avea continuitate la Tulcea, acest lucru este sigur pentru că s-a discutat la toate nivelurile.
ADI ITI Delta Dunării face parte la ora actuală din toate grupurile constituite la nivel naţional în care se discută viitoarele ghiduri de finanţare. Este important acest lucru pentru că putem să ne spunem și noi punctul de vedere cu referire la condiţionalităţile din zona noastră.

Avem consultări permanente cu potenţialii beneficiari din teritoriul ITI, s-a și făcut un prim draft în urmă cu șase luni pentru solicitare de fonduri, dar dați-mi voie să nu vă spun exact care sunt sumele pentru că încă sunt discuții majore din punct de vedere al acțiunilor care vor fi implementate în viitoarea strategie”, a declarat Ilie Petre.
• Fără existenţa ITI, comunităţi din judeţul Tulcea nu ar fi accesat niciodată
proiecte cu finanţare europeană Preşedintele Ilie Petre a ţinut totodată să evidenţieze rolul major al mecanismului ITI în dezvoltarea teritoriului acoperit.
„Să facem o comparaţie simplă. Exercițiul financiar 2007-2013 a însemnat pentru Tulcea undeva la 80 de proiecte finanțate la nivelul celor două programe importante – Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi Programul Operaţional Regional.

Cele două programe avem 1030 de proiecte. Mecanismul ITI face diferenţa la nivelul judeţului nostru.

Sunt comunităţi în judeţul Tulcea care nu ar fi accesat niciodată proiecte cu finanţare europeană pentru că nu ar fi îndeplinit punctajul. Existenţa acestui mecanism ITI a dat posibilitatea ca acum în aceste comunităţi să se dezvolte proiecte cu bani europeni”, a spus preşedintele Ilie Petre.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.