Comunicat coronavirus

Social

Astăzi 06.07.2020, în cadrul şedinţei zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţa s-au discutat rezultatele acţiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore, cu accent pe rezultatele verificărilor efectuate ieri, 05 iulie 2020 de echipele mixte de control în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase ale unităţilor de alimentaţie publică.

În cadrul acţiunilor efectuate pe parcursul zilei de ieri, 05 iulie 2020 de echipele mixte de control în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase ale unităţilor de alimentaţie publică NU A FOST APLICATĂ NICIO SANCŢIUNE în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor Covid 19, motiv pentru care mulţumim public atât agenţilor economici tulceni, care au luat măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii coronavirus, cât mai ales tulcenilor care au respectat normele de prevenţie.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, până azi, 6 iulie 2020 au fost testate 7.107 de persoane, 60 persoane fiind testate ieri 05.07.2020.

Din persoanele testate până în prezent au fost confirmate 190 persoane care au fost internate pentru a primi tratament.

Au fost înregistrate unsprezece decese, o persoană în vârstă de 62 de ani, o persoană în vârstă de 84 de ani, o persoană în vârstă de 66 de ani, o persoană în vârstă de 82 de ani, o persoană în vârstă de 70 de ani o persoană în vârstă de 74 de ani, o persoană în vârstă de 73 de ani, o persoană în vârstă de 80 de ani, o persoană în vârstă de 73 de ani, o persoană în vârstă de 70 de ani şi o a unsprezecea persoană în vârstă de 71 de ani.

La această dată, 21 de persoane sunt încă internate, din care 11 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, Secţia de Boli Infecţioase, iar 158 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

Reamintim faptul că Ordinul ministrului sănătăţii nr. 414/11.03.2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infecţia cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, în baza căruia s-au instituit măsurile de carantină / izolare, se suspendă de drept, ÎNCEPÂND CU DATA DE 02.07.2020 până la modificarea cadrului legislativ. Informăm însă toate persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/carantină că, în situaţia în care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în ţară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, acestea devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 riscă să intre sub incidenţa legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (Infracţiuni contra sănătăţii publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) şi să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte.

Vă rugăm să nu uitaţi de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informaţii despre situaţiile legate de COVID-19. Programul de funcţionare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 şi 23:00.

Tulcenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.