Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea

Social

Astăzi 14.07.2020, în cadrul şedinţei zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţa s-au discutat rezultatele acţiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore, cu accent pe rezultatele verificărilor efectuate ieri, 13 iulie 2020 de echipele mixte de control în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase ale unităţilor de alimentaţie publică.

În cadrul acţiunilor efectuate pe parcursul zilei de ieri, 13 iulie 2020 de echipele mixte de control în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase ale unităţilor de alimentaţie publică au fost aplicate 8 sancţiuni în sumă de 11.220 lei în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor Covid 19.

Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, 113 de teste au fost efectuate ieri 13.07.2020. Din persoanele testate până în prezent au fost confirmate 206 persoane care au fost internate pentru a primi tratament.

Au fost înregistrate 13 (treisprezece decese), o persoană în vârstă de 62 de ani, o persoană în vârstă de 84 de ani, o persoană în vârstă de 66 de ani, o persoană în vârstă de 82 de ani, o persoană în vârstă de 70 de ani, o persoană în vârstă de 74 de ani, o persoană în vârstă de 73 de ani, o persoană în vârstă de 80 de ani, o persoană în vârstă de 73 de ani, o persoană în vârstă de 70 de ani, o persoană în vârstă de 71 de ani, o persoană în vârstă de 67 de ani şi o a treisprezecea persoană în vârstă de 50 de ani. La această dată, 28 de persoane sunt încă internate (două persoane au fost externate la cerere), din care 13 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, Secţia de Boli Infecţioase, iar 165 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate.

Reamintim faptul că Ordinul ministrului sănătăţii nr. 414/11.03.2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infecţia cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, în baza căruia s-au instituit măsurile de carantină / izolare, se suspendă de drept, ÎNCEPÂND CU DATA DE 02.07.2020 până la modificarea cadrului legislativ. Informăm însă toate persoanele beneficiare ale suspendării temporare a măsurii de izolare la domiciliu/carantină că, în situaţia în care, în decursul celor 14 zile de la revenirea în ţară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat, acestea devin pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 riscă să intre sub incidenţa legii conform art. 352 din Noul Cod Penal (Infracţiuni contra sănătăţii publice – Zădărnicirea combaterii bolilor) şi să sufere consecinţele săvârşirii acestei fapte.

Vă rugăm să nu uitaţi de 0800800358 – linia verde la care puteţi primi informaţii despre situaţiile legate de COVID-19. Programul de funcţionare al liniei verde este de zilnic, între orele 08:00 şi 23:00.

Tulcenii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă!

Pentru corecta informare a populaţiei vor fi publicate atât pe pagina oficială a Instituţiei cât şi pe pagina de socializare buletine de presă ale Grupului de Comunicare Strategică precum şi comunicate de presă locale ale Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.