Prefectura analizează un posibil caz de încălcare a legislaţiei de mediu la Sulina

Politic

Prefectura judeţului Tulcea s-a autosesizat într-un posibil caz de încălcare a legislaţiei de mediu, după ce Primăria oraşului Sulina a luat nisip de pe plaja de la Marea Neagră, areal cu habitate protejate la nivel internaţional, pentru a-l împrăştia pe străzi, ca material antiderapant, în perioada Codului roşu de viscol.

Autoritatea judeţeană s-a autosesizat după ce zilele trecute, pe o reţea de socializare, a apărut o înregistrare video în care pe plaja de la Marea Neagră apar un tractor cu o remorcă şi un buldoexcavator.

„Nu am luat mai mult de cinci roabe cu nisip. În oraş era patinoar, iar bătrânii s-au plâns că alunecă. Nu am luat acordul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Eram în Cod roşu”, a declarat pentru AGERPRES primarul oraşului Sulina, Nicolae Răduş.

Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Iordan, a menţionat, la rândul lui, că luni la sediul instituţiei va avea loc o şedinţă pentru a analiza situaţia de la Sulina.

Plaja de la Marea Neagră din oraşul Sulina, cunoscută drept una dintre ultimele plaje sălbatice din România, face parte din zona pontică a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi cuprinde specii de plante, faună şi habitate de interes comunitar, astfel că aici sunt interzise activităţile care pot avea un impact negativ asupra mediului, fără acte de reglementare specifice. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.