”Un an de când am fost ales de Dumneavoastră primar al municipiului Tulcea” Ștefan ILIE

Politic

Un an de când am fost ales de Dumneavoastră primar al municipiului Tulcea.

A trecut foarte repede și parcă e doar o clipă de la acel moment.

Vin dimineața și plec seara târziu, alerg prin oraș, discut cu oameni, asociații, antreprenori, primesc foarte multe solicitări, de la locuințe sociale și pană la urgentarea investițiilor, răspund la mii de emailuri și timpul trece foarte repede. Descopăr zilnic noi și noi nevoi și caut soluții, de multe ori imposibile, pentru a le rezolva.

Așteptările dumneavoastră cer rezultate concrete, însă nu pot reabilita într-un an ce nu s-a asfaltat în 20 de ani. Nefiind adeptul cârpelilor, nu voi accepta ca pe o stradă să se toarne asfalt pentru ca, după numai doi-trei ani, să începă săpături cauzate de avarii sau alte lucrări.

Ori acestui oraș îi lipsesc lucrări elementare de infrastructură, a căror realizare necesită, pe lângă finanțare, timp de proiectare și execuție. Ceea ce vedeți în Oradea nu s-a făcut într-un an și nici în 4, însă direcția a fost cea corectă încă de la început.

Am aflat foarte multe lucruri pe care nu le cunoșteam din exterior și pe care doar le bănuiam. Am dat pieptul cu un oraș care pierduse multe trenuri și cu tulceni care nici nu mai așteptau în gară speranța sosirii unui vagon salvator, care să descarce implicare, responsabilitate, devotament și armonie și care să transforme orașul într-unul fericit.A trecut un an în care nu am îndeplinit nici 10% din așteptările tulcenilor.

Și nici din ale mele, care sunt mult mai mari, deoarece de la mine e firesc să am cele mai multe pretenții. Dar a trecut un an în care nu am stat deloc. În acest haos am croit breșe de lumină, care se măresc continuu. Multe proiecte în lucru de la zero, pentru multe dintre nevoi, multe regulamente pentru îmbunătățirea funcționării serviciilor publice, multe măsuri pentru oprirea și îndepărtarea vechilor metehne care ne-au ținut pe loc și care, de multe ori, ne-au scufundat în abis, ca să nu spun în mocirlă.

Un an în care am construit echipe, cereri de finanțare, am intabulat, am inventariat, am sancționat, am dat amenzi, am demolat, am deblocat investiții, am fost momit sau amenințat, am fost blocat, lingușit, hulit, reclamat sau lăudat. Unii au plecat de bună voie, alții au rămas și și-au intensificat efortul de muncă. Unii au înțeles, alții încă nu vor să priceapă, unii mai trebuie să plece și mulți competenți vor trebui să vină. Am transparentizat instituția și comunicarea.

Mai avem mult până să fim competitivi, dar suntem pe drumul bun. În acest an am fost hulit și denigrat cu scopul de a se crea împotriva mea un val de ură, alimentat constant cu dezinformări, minciuni și lansări de zvonuri.

Știu însă că asta s-a întâmplat pentru că am deranjat practicile de îndelungată tradiție, acelea care au adus orașul în acest punct din care nu se mai poate salva decât tăind în carne vie.

Știind că minciuna se răspândește mai repede decât adevărul care o combate, iar cum spunea cineva ,,un idiot poate crea mai multe prostii decât poți tu spera să combați vreodată”, nu-mi rămâne decât să-mi continui munca cu mai multă ambiție.

Voi administra orașul în interesul cetățenilor care doresc corectitudine și performanță.Voi reuși. Deoarece eu îmi doresc ca la finalul mandatului tulcenii să fie câștigătorii.

Al Dumneavoastră,

Ștefan ILIE, Primar al municipiului Tulcea

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok .