Sesiune naţională de comunicări ştiinţifice privind patrimoniul şi educaţia în muzeele de artă, organizată online

Divertisment

Muzeul de Artă din municipiul Tulcea găzduieşte, începând de joi, o nouă ediţie a sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice „Patrimoniul şi educaţia în muzeele de artă”, eveniment dedicat specialiştilor din muzeele din întreaga ţară care poate fi urmărit şi online.

Reprezentanta Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” (ICEM), Alice Georgiana Fănaru, a declarat, pentru AGERPRES, că la ediţia a IV-a a sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice s-au păstrat temele din anii trecuţi, Conservarea şi restaurarea în muzee, respectiv Educaţia şi marketingul muzeal.

„S-au înscris mai mulţi participanţi decât anul trecut, ceea ce este un plus. Avem 32 de persoane, în timp ce anul trecut au fost aproape 20. Avem înscrişi din toată ţara, din muzee de artă, dar şi curatori independenţi, iar calitatea lucrările a crescut, ceea ce ne-am şi propus. Lucrările sesiunii pot fi urmărite online”, a precizat Fănaru.

Sesiunea de comunicări ştiinţifice se va încheia vineri, atunci când Muzeul de Artă va găzdui prima ediţie a Bienalei Naţionale de Grafică „Constantin Găvenea”, eveniment care-şi propune să le ofere artiştilor un loc de exprimare.

„Mulţi artişti nu au mai venit în ultima perioadă la muzee şi s-au concentrat pe galerii, pe art-hub-uri şi alte instituţii, aşa încât la muzeu arta contemporană este mai puţin reprezentată. Bienală poartă numele lui Constantin Găvenea, pentru că artistul este recunoscut drept cel mai important grafician pentru Tulcea şi spaţiul dobrogean, fiind un foarte bun documentarist al Tulcei şi al Deltei Dunării”, a precizat reprezentanta ICEM.

Potrivit sursei, la prima ediţie a Bienalei Naţionale „Constantin Găvenea” vor fi expuse 152 de lucrări semnate de 100 de artişti, iar în afara concursului va fi prezentată şi o compoziţie semnată de Ştefan Găvenea. Premiile concursului au o valoare totală de 8.000 de lei, iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 13 noiembrie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook